A nemzetközi adótervezés adta lehetőségek sok társaság számára az adómegtakarítás révén jelentős szemponttá léptek elő. A kedvezőbb adózású területre bejegyzett, önálló cégeket a nemzetközi kereskedelmi ügyletekben jelentős számban alkalmazzák mind a multinacionális vállalatok, mind a nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező középvállalatok. Az Európai Unión belüli cégalapítás esetében az uniós előnyök mellett a kedvezőbb adózási feltételek is megtarthatók.

A nemzetközi társaságokkal jelentős adómegtakarítás érhető el, ha az alacsonyabb adókulcsú államban bejegyzett társaság vásárolja meg az eladó ország társaságának termékeit, és ezután értékesíti ezeket a másik ország vevő társaságának, mivel az ügyletből származó nyereség az alacsony adókulcsú országban bejegyzett társaságnál jelenhet meg, amely általában mentes az adózástól (vagy minimális adóteher terheli).

A Dr. Herceg Ügyvédi Iroda széleskörű nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik.

Beruházási célból alapított társaságok

Sok társaság/magánszemély alapít alacsony adókulcsú országban társaságot, melybe a befektetési állományaik vannak, mindezt a vagyonosodási vizsgálatok elkerülése végett, örökléskori kedvezmények miatt.

Közvetítő társaságok

Ezek a társaságok közvetítik azokat az ügyleteket, amelyeket olyan országokba kívánnak a leányvállalat társaságok megvalósítani, amely országokkal a leányvállalat társaságoknak nincs kettős adóztatás kizárásáról szóló egyezményük.

Ingatlannal rendelkező holdingok

A holdingtársaságok alapítása számos adóelőnnyel jár, többek között a tőkenyereség adók, az örökösödési illeték és a vagyon átruházási illeték elkerülésével.

Szolgáltató holdingok

Ezen holdingok létrehozása azért történik, hogy a leányvállalatok számára bizonyos szolgáltatásokat nyújtsanak például menedzsment szolgáltatás, számítástechnikai szolgáltatás, média szolgáltatás stb., hiszen így a leányvállalatok nyeresége ezen szolgáltatástípusokon keresztül az alacsony adókulcsú országokba vándorolhat.

Vagyonkezelő holding

Ezeket a társaságokat a leányvállalatok vagyonkezelésének elvégzésére hoznak létre.