Legyen szó technológiai vagy infrastrukturális beruházásról, innováció-menedzsmentről, környezetvédelmi projektről vagy a beszállító partnerek felkutatásáról és fejlesztéséről, a Társulás professzionális szolgáltatásokkal kíséri végig megbízóit a fejlesztés minden fázisán.

A Társulás vállalati fejlesztések üzletága professzionális tanácsadói szolgáltatásokkal segíti ügyfelei fejlesztési beruházásait. A megbízó vállalat alapvető céljait, körülményeit figyelembe véve a pályázati lehetőségek közül cégre szabottan választjuk ki az optimális megoldást. Teljes diszkréció mellett megismerkedünk ügyfelünk gazdálkodási mutatóival, pénzügyi helyzetével, terveivel és lehetőségeivel.

A pályázat nem azonos a projekttel. Egy életképes projekttel és egy erős – részletesen kidolgozott – pályázattal biztos a siker. Ugyanakkor egy gyenge projekt egy korrekt pályázati anyaggal sem képes támogatást nyerni. A pályázás folyamán a projekttervezésre különösen oda kell figyelni. A forrásokat nem automatikusan osztják – precíz háttér-dokumentációval kísért, jól megalapozott projektre van szükség a sikerhez.

A pályázat jellegének megfelelően, Megbízóinkkal szorosan együttműködve több szempontból is körbejárjuk a kiírás és a tervezett projekt megfeleltetésének leghatékonyabb és legeredményesebb módját. Szükség esetén kiegészítő információkat szerzünk be a pályázat megfelelősége, biztosabb sikere érdekében. A pályázat elkészítése – kellő körültekintés és precizitás mellett – gyakorlott szakmai, pénzügyi és stilisztikai tudást igényel. Pályázatíró szakembereink mindegyike rendelkezik a sikeres pályázat összeállításához nélkülözhetetlen képességekkel és ismeretekkel.

A vissza nem térítendő támogatások mellett a kedvezményes hitelek is értékes segítséget jelentenek a gazdálkodó szervezetek számára. A forrásösszetétel optimalizálása érdekében – pályázati tevékenységünkhöz kapcsolódva, illetve attól függetlenül is vállaljuk kedvező, költségvetési forrásokból támogatott hitelek vagy más banki hitellehetőségek közvetítését is.

Az Ügyvédi Társulás pályázatíró szakemberei az alábbi szolgáltatásokat nyújtják ügyfeleink részére

  • Megvalósíthatósági tanulmányok, üzleti tervek elkészítése: Egyes pályázatoknál kötelező a „Megvalósíthatósági tanulmány” valamint „Üzleti terv” elkészítése, amely a konkrét feladat megoldásának műszaki alternatíváit, azok gazdaságosságát elemzi és a pályázat beadandó dokumentumainak részét képezheti. Ennek célja a már eldöntött beruházás, fejlesztés egy ¬- vagy igen korlátozott számú ¬- alternatívájának részletes vizsgálata, amely a támogatás kihelyezésének megalapozottságát alátámasztja és segíti a döntéshozók, a pályázatot elbírálók munkáját a projekt finanszírozhatóságának eldöntésében. Az elkészített dokumentációk a pályázat egyik legfontosabb háttér anyagai lesznek.
  • Amennyiben ügyfelünk projektje megkívánja a különböző tanulmányok, illetve üzleti tervek elkészítését, akkor ezek elkészítését is vállaljuk.
  • A megvalósítani kívánt beruházáshoz, fejlesztéshez szükséges anyagi források előteremtése érdekében az első fontos lépés a legmegfelelőbb pályázat kiválasztása. Az ügyfelek számára minden pályázati lehetőségre kiterjedő, egyszerűsített kivonatokat készítünk az aktuálisan pályázható kiírásokról, és ezeket a pályázati lehetőségeket ügyfélre szabottan jelezzük.
  • Az aktív és tervezett kiírásokról rövid leírást, támogatási intenzitás megjelölést, támogatási összeget, vállalásokat és a benyújtás pontos határidejét is feltüntetjük. Ennek az a célja, hogy áttekinthető keretbe foglaljuk a pályázat által kínált lehetőségeket.
A témakör szakértői:
Dr. Herceg József
DSC02409